Hakukoneoptimointi: Mikä se on?

Hakukoneoptimointi, eli SEO (Search Engine Optimization), on prosessi, jolla pyritään parantamaan verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneiden tuloksissa.

Sisällysluettelo

Hakukoneoptimointi, eli SEO (Search Engine Optimization), on prosessi, jolla pyritään parantamaan verkkosivuston näkyvyyttä hakukoneiden tuloksissa. Tavoitteena on saada sivusto näkymään mahdollisimman korkealla luonnollisissa, eli maksamattomissa hakutuloksissa.

SEO on erittäin tärkeä osa digitaalista markkinointia. Hyvin toteutettuna se voi tuoda verkkosivustolle huomattavasti lisää liikennettä ja sitä kautta lisätä myyntiä, asiakaskuntaa tai sivuston tunnettavuutta.

Avainsanat: Mikä niiden rooli on SEO:ssa?

Avainsanat ovat yksittäisiä sanoja tai fraaseja, joita käyttäjät syöttävät hakukoneisiin etsiessään tietoa. Ne ovat olennainen osa SEO:ta, sillä hakukoneet käyttävät avainsanoja määrittäessään, onko verkkosivusto relevantti hakutuloksille.

Hyvin valitut avainsanat voivat auttaa verkkosivustoa nousemaan hakutulosten kärkeen, sillä ne kertovat hakukoneille sivuston sisällöstä ja relevanssista. Tämän takia avainsanojen valinta ja käyttö on yksi tärkeimmistä SEO-strategioista.

Kuinka avainsanat valitaan?

Avainsanojen valinta alkaa yleensä aihealueen tai toimialan määrittämisestä. Tämän jälkeen avainsanatyökaluja, kuten Google Keyword Planneria, voidaan käyttää avainsanojen etsimiseen ja analysoimiseen.

On tärkeää valita avainsanoja, jotka ovat relevantteja sivuston sisällölle, mutta myös sellaisia, joita potentiaaliset asiakkaat tai käyttäjät todennäköisesti käyttävät. Lisäksi on hyvä ottaa huomioon avainsanan kilpailutaso eli kuinka moni muu sivusto on optimoitu kyseiselle avainsanalle.

Avainsanan sijoittaminen sisältöön

Kun oikeat avainsanat on valittu, ne tulee sijoittaa oikein verkkosivuston sisältöön. Avainsanoja tulisi käyttää otsikoissa, alaotsikoissa, kuvateksteissä ja itse tekstisisällössä. Kuitenkin on tärkeää, että avainsanojen käyttö on luontevaa ja sopii sisällön kontekstiin.

Hakukoneet ovat nykyään hyvin älykkäitä, ja ne pystyvät tunnistamaan, jos avainsanoja on käytetty keinotekoisesti tai liiallisesti. Tämä voi johtaa siihen, että sivusto rangaistaan ja sen sijoitus hakutuloksissa laskee.

Meta-kuvaukset ja avainsanat

Meta-kuvaukset ovat lyhyitä kuvauksia, jotka kertovat hakukoneille ja käyttäjille, mistä sivuston yksittäisellä sivulla on kyse. Ne näkyvät hakutuloksissa sivun otsikon alapuolella.

Avainsanat tulisi sisällyttää myös meta-kuvauksiin. Hyvin kirjoitettu meta-kuvaus, joka sisältää relevantteja avainsanoja, voi parantaa sivuston näkyvyyttä hakutuloksissa ja houkutella käyttäjiä klikkaamaan sivustolle.

Avainsanat ja linkit

Linkit ovat toinen tärkeä osa SEO:ta. Hakukoneet pitävät sivustoja, joilla on paljon laadukkaita ulkoisia linkkejä, luotettavina ja arvostavat niitä korkeammalle hakutuloksissa. Myös avainsanoilla on tässä osansa.

Linkkien ankerteksteissä, eli tekstissä, jota klikkaamalla linkki avautuu, kannattaa käyttää avainsanoja. Tämä auttaa hakukoneita ymmärtämään, mistä linkitetty sivu kertoo, ja voi parantaa kyseisen sivun sijoitusta avainsanan hakutuloksissa.

Avainsanojen seuranta

Kun avainsanat on valittu ja sisällytetty sisältöön, on tärkeää seurata niiden tehoa. Tämä tarkoittaa avainsanojen sijoituksen seuraamista hakutuloksissa, kävijämäärien seuraamista ja konversioiden, kuten myyntien tai yhteydenottojen, seurantaa.

Tätä tietoa voidaan käyttää avainsanojen ja SEO-strategian optimointiin. Jos jokin avainsana ei tuota toivottuja tuloksia, voi olla tarpeen vaihtaa se toiseen tai muokata sen käyttöä.

Avainsanat ja pitkän aikavälin SEO

Avainsanat eivät ole yksittäinen tehtävä, vaan jatkuvaa työtä. Hakukoneet, kilpailutilanne ja käyttäjien käyttäytyminen muuttuvat ajan myötä, joten on tärkeää tarkistaa ja päivittää avainsanoja säännöllisesti.

Lisäksi avainsanatulosten seuraaminen ja analysointi ovat tärkeä osa pitkän aikavälin SEO-strategiaa. Niiden avulla voidaan arvioida, mitkä avainsanat toimivat parhaiten, ja mukauttaa strategiaa sen mukaan.

Yhteenveto

Avainsanat ovat keskeinen osa hakukoneoptimointia ja digitaalista markkinointia. Ne auttavat määrittämään sivuston sisällön ja tekevät sen näkyväksi hakukoneissa. Avainsanojen huolellinen valinta, sijoittaminen ja seuranta ovat välttämättömiä menestyvän SEO-strategian luomiseksi.

Me autamme, jos teillä ei itsellä ole aikaa tai osaamista – aivan kuten tilitoimisto auttaa tilien kanssa, autokorjaamo autojen kanssa, ja putkimies putkien kanssa, me autamme löydettävyyden kanssa.

Tilaa meidät hakukoneoptimointi ja avainsana projektiisi

ER-tuki ja Kettu Markkinointi ovat tehneet töitä internetin maailmassa koko 2000-luvun. Google, hakusanamarkkinointi, sisällöntuotanto ja sitä kautta myös SEO ja hakukoneoptimointi ovat olleet töitämme jo vuosia. Meillä on työprosessi, meillä on tiimi, olemmeko se tiimi, joka auttaa teidän yritystänne löytymään helpommin tulevaisuudessa? Ota yhteyttä: myynti@ertuki.fi

Esimerkiksi: Aloitetaan analyysillä, missä ollaan nyt, ja millaisilla hakusanoilla teidät löydetään vs. millä teidät kannattaa löytää – tällainen projekti kustantaa vain alkaen 750 euroa – tulokset tuovat investoinnin takaisin, mikäli teillä vain on tuotteita tai palveluita myytäväksi.

Mutta jos mennään isompaan projektiin, niin tarjolla olisi:

  • Kattavan hakusana-analyysin joka tehdään ohjelmallisesti – ei “musta tuntuu”-tiedolla
  • Kilpailutilanteen ja kilpailijoiden analysoinnin ohjelmistollisesti
  • Otsikoiden ja title-elementtien optimoinnin ehdotukset yrityksen omille sivuille perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Ehdotuksen sisältöjen optimoinnille hakusana-analyysin mukaan perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Ohjeet sisällöntuotantoon perustuen yli 20 vuoden kokemukseen
  • Toimenpide-ehdotukset jatkoa ajatellen

Riippuen yrityksen toiveista, tarpeista ja tilanteesta hakukoneoptimointi ja avainsanaprojektin kustannukset alkavat 2500 eurosta.

Muita artikkeleita

Peliuutisia ja tekniikkaa

Rahat tiukilla?Tarjouksia