Huomioi nämä 5 asiaa vaatekaappia valitessa

Huomioi nämä 5 asiaa vaatekaappia valitessa

Sisällysluettelo

vaatekaappi

Vaatekaappeja löytyy nykyään moneen tyyliin aina klassisesta valkoisesta rouheaan grafiittiin

Käytännöllisyys ja sisustuksellisuus ovat merkittävässä roolissa, kun valitaan vaatekaappia esimerkiksi makuuhuoneeseen tai kodin eteistiloihin. Kodin siistinä pitäminen käy huomattavasti vaivattomammin, kun kodin tavaroilla ja vaatteilla oma tietty säilytyspaikkansa, jossa on niille tilaa riittävästi. Vaatekaapin ulkonäköäkään ei kannata jättää huomiotta, sillä kyseessä on kuitenkin yksi kodin suurimmista huonekaluista, jolloin sen ulkonäöllinen merkitys on suuri verrattuna kodin pienempiin kalusteisiin. Ja miksi jättäisikään huomiotta kalusteen ulkonäköä, kun vaatekaapeistakin löytyy paljon erilaisia vaihtoehtoja aina kokovalkoisista klassisista kaapeista rouheampiin tummiin kaappeihin ja tammen värisiin hieman rustiikkisempiin vaatekaappeihin. Jokaiseen sisustukseen ja käyttötarkoitukseen löytyy varmasti sopiva säilytyskaluste!

1. Huomioi tila

Kun valitset sopivaa vaatekaappia, on hyvä ensin pohtia tilan asettamia rajoituksia. Millainen kaappi mahtuu tilaan leveyden, syvyyden ja korkeuden suhteen? Pitäisikö kaapissa olla saranaovet vai tilaa syvyyssuunnassa säästävät liukuovet, jotka liukuvat helposti yläkiskoa pitkin? Vaatekaappien vakiintunut syvyys on yleensä noin 60–65 cm, mutta tarjolla on myös kapeampia vaihtoehtoja, jotka sopivat erityisesti pieniin tai ahtaisiin eteistiloihin. Jos vakiokokoisista kaapeista ei löydy tilaan sopivaa ratkaisua, mittatilaustyönä tehty vaatekaappi on aina hyvä valinta, jolloin voit määrittää kaapin mitat juuri omien tarpeidesi mukaan.

180 cm leveästä Baden vaatekaapista löytyy reilusti säilytystilaa.

2. Mitkä ovat kodin tarpeet?

Toisena askeleena on tärkeää pohtia, millainen säilytyskaluste sopii tilaan parhaiten. Kuinka paljon vaatteita sinulla on, ja kuinka monta hyllyä tarvitset, jotta vaatteet pysyvät siististi ja käytännöllisesti saatavilla? Haluatko viikata vaatteet hyllyille vai tarvitsetko säilytystilaa tangolle esimerkiksi kauluspaidoille, pitkille takeille tai mekoille? Suurin osa valikoimamme vaatekaapeista sisältää vakiovarusteena sekä tankoja että hyllyjä, mutta tarvittaessa kaappeihin voi hankkia lisähyllyjä tankojen tilalle! Osaan kaapeista on saatavana myös käytännöllisiä rullakoreja.

Koblenz vaatekaapissa on säilytystilaa niin hyllyjen, tankojen kuin laatikoiden muodossa. 

3. Suosi laatua ja kestävyyttä 

Hyvälaatuinen kaappi säilyy käytössä siistinä ja kestävänä pitkään. Esimerkiksi korkealaatuisissa liukuovellisissa kaapeissa on ovet, jotka liikkuvat sulavasti yläkiskoa pitkin, mikä tekee kaapin päivittäisestä käytöstä miellyttävää, vaikka ovia avattaisiin useita kertoja päivässä. On myös tärkeää varmistaa, että vaatekaappi on valmistettu riittävän paksusta materiaalista, kuten 16 mm paksusta kalustelevystä, jotta se on tarpeeksi tukeva eikä heilu tai huoju. Monet laadukkaat ja tukevat kaapit voidaan koota suoraan pystyasentoon, mikä helpottaa suurten kaappien kokoamista oikeassa paikassa ilman tarvetta nostaa niitä makuuasennosta pystyyn. Muista aina kiinnittää vaatekaappi seinään sekä tukevuuden että turvallisuuden takaamiseksi!

Herne vaatekaappi kasataan suoraan pystyasentoon, jolloin sen voi kasata hieman ahtaampaankin eteistilaan. 

4. Millainen kaappi sopii sisustukseen?

Kaappeja on saatavilla monissa eri tyyleissä ja väreissä! Vaihtoehtoja löytyy aina klassisesta valkoisesta näyttävään tumman grafiitin sävyyn sekä lämpimän tammen värisiin malleihin. Tämä antaa mahdollisuuden valita kaapin, joka joko sulautuu kauniisti ympäristöönsä tai luo tilaan näyttävää kontrastia. Mittatilauskaappien osalta värivalikoima on erityisen laaja, ja eri sävyjä voi yhdistellä vapaasti omien mieltymysten mukaan. Tarjolla on perinteisiä levymateriaaleja sekä moderneja vaihtoehtoja, kuten eri värisiä laseja ja peilejä.

Floora vaatekaapin vaalean puun väriseen runkoon keveyttä ja ilmavuutta tuovat valkoiset ovet.

5. Laatikot, peilit ja muut lisävarustetarpeet  

Harkitse kaapin käytännöllisyyttä ja omia tarpeitasi myös lisävarusteiden suhteen. Tekisikö peili kaapin ovessa eteisestä toimivamman ja samalla loisi tilan tuntua? Olisiko hyödyllistä, jos kaapissa olisi perusvarusteiden lisäksi esimerkiksi erilliset laatikot, joihin jokainen lapsi voisi laittaa omat lapasensa ja piponsa? Tai tarvitsetko kaappiin alemmalla olevan tangon, jotta lapset voivat itse ripustaa takkinsa henkariin? Monissa kaapeissa peili on kiinteä osa, mutta kaapin sisätiloja voi usein muokata omien tarpeiden mukaan, esimerkiksi lisäämällä tangon tai hyllyjä.

Esimerkiksi sirokokoisen Industrial vaatekaapin voit tilata tangolla ja hyllyillä varustettuna, tai vaikka pelkillä hyllyillä! 

Ottamalla nämä kaikki seikat huomioon löydät kotiisi kestävän, toimivan ja kauniin säilytyskalusteen. Tuppu-Kalusteen henkilökunta auttaa mielellään sopivan vaatekaapin valinnassa esimerkiksi puhelimitse tai sähköpostitse, jotta kaikki tarpeet tulevat kartoitetuksi ja valinta menee nappiin. Suurimman osan valikoimamme vaatekaapeista saat tilattua todella nopealla kotiinkuljetuksella, sillä heti varastosta löytyvät tuotteet toimitamme edullisesti 2–4 arkipäivässä.