Käytetyt puhelimet: Edullinen ja ympäristöystävällinen vaihtoehto

Sisällysluettelo

Käytetyt puhelimet

Käytetyt puhelimet ovat yhä suositumpi vaihtoehto uuden puhelimen hankkimiseen. Syitä tähän on useita, kuten puhelinten kallis hinta, ympäristönäkökohdat ja se, että käytetyistä puhelimista saa usein enemmän vastinetta rahoilleen.

Käytetyn puhelimen edut

Käytetyn puhelimen hinta on yleensä huomattavasti uutta puhelinta edullisempi. Esimerkiksi vuoden vanhan iPhone 13 Pron saa käytettynä noin puoleen hintaan uudesta. Tällä säästöllä voi hankkia esimerkiksi uuden kannettavan tietokoneen tai vaikkapa loman.

Käytetyt puhelimet ovat myös ympäristöystävällisempi vaihtoehto. Kun ostat käytetyn puhelimen, säästät uuden puhelimen valmistukseen tarvittavia resursseja ja vähennät elektroniikan jätteen määrää.

Käytetyt puhelimet ovat usein myös paremmassa kunnossa kuin voisi kuvitella. Monet käytetyt puhelimet ovat huollettu ja tarkistettu ammattilaisen toimesta, joten ne ovat kuin uudet.

Mistä käytetyn puhelimen voi ostaa?

Käytettyjä puhelimia voi ostaa useista eri paikoista. Yksi vaihtoehto on ostaa puhelin yksityiseltä myyjältä esimerkiksi Tori.fi-palvelussa. Tämä on yleensä edullisin vaihtoehto, mutta on tärkeää olla varovainen ja tarkistaa puhelimen kunto huolellisesti ennen ostamista.

Toinen vaihtoehto on ostaa puhelin jälleenmyyjältä. Jälleenmyyjät tarjoavat usein laajemman valikoiman puhelimia kuin yksityiset myyjät, ja niillä on usein myös takuu puhelimille.

Kolmas vaihtoehto on ostaa puhelin Swappien kaltaiselta verkkosivustolta. Swappien kautta voit vaihtaa vanhan puhelimen uuteen käytettyyn iphone puhelimeen. Tämä on hyvä vaihtoehto, jos haluat päivittää puhelimesi uuteen, mutta et halua maksaa uudesta puhelimesta täysihintaa.

Mitä asioita kannattaa ottaa huomioon käytettyä puhelinta ostaessa?

Käytettyä puhelinta ostaessa on tärkeää ottaa huomioon muutamia asioita. Ensinnäkin kannattaa tarkistaa puhelimen kunto huolellisesti. Puhelimen tulee olla ulkoisesti ehjä, eikä siinä saa olla merkittäviä vikoja.

Toiseksi kannattaa tarkistaa puhelimen tekniset tiedot. Varmista, että puhelin tukee esimerkiksi haluamiasi verkkoyhteyksiä ja ohjelmia.

Kolmanneksi kannattaa tarkistaa puhelimen takuu. Jotkut jälleenmyyjät tarjoavat takuun käytetyille puhelimille, mutta yksityiset myyjät eivät välttämättä tee niin.

Käytetyn puhelimen käyttöönotto

Käytetyn puhelimen käyttöönotto on yleensä helppoa. Jos puhelin on huollettu ja tarkistettu, se toimii heti. Jos puhelimen mukana ei tule alkuperäisiä latureita tai kaapeleita, kannattaa hankkia ne erikseen.

Käytetyn puhelimen käyttöönottoa varten kannattaa tehdä seuraavat asiat:

  1. Poista puhelimesta kaikki edelliset käyttäjän tiedot. Voit tehdä tämän palauttamalla puhelimen tehdasasetuksille.
  2. Asenna puhelimeen haluamasi sovellukset.
  3. Asenna puhelimeen puhelinliittymä.

Käytettyjen puhelimien tulevaisuus

Käytetyt puhelimet ovat yhä suositumpi vaihtoehto, ja niiden suosion odotetaan kasvavan tulevaisuudessa. Tämä johtuu siitä, että puhelinten hinnat ovat korkeita, ympäristönäkökohdat ovat tärkeämpiä kuin koskaan ennen, ja käytetyistä puhelimista saa usein enemmän vastinetta rahoilleen.

Käytetyt puhelimet ovat hyvä vaihtoehto kaikille, jotka etsivät edullista, ympäristöystävällistä ja laadukasta puhelinta.

Käytetyt puhelimet ja hinta

Käytetyt puhelimet ovat yleensä huomattavasti uutta puhelinta edullisempia. Tämä johtuu siitä, että puhelimen arvo laskee nopeasti sen valmistumisen jälkeen. Esimerkiksi vuoden vanhan iPhone 13 Pron saa käytettynä noin puoleen hintaan uudesta.

Käytetyn puhelimen hinnan määräytymiseen vaikuttavat useat tekijät, kuten puhelimen malli, kunto ja tekniset tiedot. Yleisesti ottaen, mitä uudempi ja paremmassa kunnossa puhelin on, sitä korkeampi sen hinta on.

Käytetyt puhelimet ja takuu

Käytettyjä puhelimia myydään usein ilman takuuta. Tämä johtuu siitä, että takuuta ei voi myöntää, jos puhelimen alkuperäinen omistaja ei ole sitä hankkinut.

Jotkut jälleenmyyjät tarjoavat kuitenkin takuun käytetyille puhelimille. Takuu voi olla esimerkiksi 12 kuukauden pituinen.

Käytetyt puhelimet ja tietoturva

Käytettyä puhelinta ostaessa on tärkeää varmistaa, että puhelimesta on poistettu kaikki edelliset käyttäjän tiedot. Tämän voi tehdä palauttamalla puhelimen tehdasasetuksille.

Jos puhelin on ollut käytössä useita vuosia, on myös mahdollista, että puhelimeen on asennettu haittaohjelmia. Haittaohjelmien poistaminen voi olla vaikeaa, joten on parempi olla ostamatta puhelinta, josta ei ole varmaa, että se on puhdas.

Käytetyt puhelimet ja ympäristö

Käytetyt puhelimet ovat ympäristöystävällisempi vaihtoehto kuin uudet puhelimet useilla eri tavoilla. Ensinnäkin, kun ostat käytetyn puhelimen, säästät uuden puhelimen valmistukseen tarvittavia resursseja. Puhelinten valmistus on ympäristölle kuormittavaa, ja se vaatii paljon energiaa, vettä ja muita resursseja.

Toiseksi, käytetyt puhelimet vähentävät elektroniikan jätteen määrää. Elektroniikkajäte on yksi nopeimmin kasvavista jätemuodoista maailmassa. Kun ostat käytetyn puhelimen, et lisää elektroniikkajätettä.

Kolmanneksi, käytetyt puhelimet pidentävät puhelimen käyttöikää. Kun ostat käytetyn puhelimen, et heitä vanhaa puhelinta pois. Vanha puhelin voidaan huoltaa ja myydä eteenpäin, jolloin se saa uuden elämän.

Katso myös: Vallila Outlet

Lue myös: 
Mobilepay ei toimi (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Pikasiirto (aukeaa diginyt.fi sivuston artikkeliin)
Lainaa ilman luottotietoja (aukeaa nettilainat.fi sivuston artikkeliin)
Alennuskoodi (aukeaa alennuskooditsuomi.fi sivuston artikkeliin)

Muita artikkeleita

Peliuutisia ja tekniikkaa

Rahat tiukilla?Tarjouksia