Lindex ottaa käyttöön tekstiilijätteestä valmistetun suomalaisen Infinna™-uusiokuidun

Lindex vahvistaa sitoutumistaan kiertotalouteen tekemällä pitkäaikaisen sopimuksen suomalaisen Infinited Fiber Companyn kanssa ja ottamalla käyttöön patentoidun tekstiilijätteestä valmistetun Infinna™-uusiokuidun.

Sisällysluettelo

Lindex vahvistaa sitoutumistaan kiertotalouteen tekemällä pitkäaikaisen sopimuksen suomalaisen Infinited Fiber Companyn kanssa ja ottamalla käyttöön patentoidun tekstiilijätteestä valmistetun Infinna™-uusiokuidun. Lindexin yhteistyö Infinited Fiberin kanssa on tärkeä askel kohti entistä kestävämpää ja kiertotalouden mukaista valikoimaa, jossa raakamateriaalina käytetään yhä enemmän kuluttajien tekstiilijätettä.

Muutosta tarvitaan, koska vain murto-osa kaikesta maailman tekstiilijätteestä kierrätetään. Olemme iloisia nähdessämme Infinited Fiberin kaltaisten toimijoiden luovan mahdollisuuksia tekstiilijätteen hyödyntämiselle. Infinited Fiberin teknologia mahdollistaa kiertotalouden suljetun kierron, sillä he pystyvät muuntamaan kuluttajilta syntyvää tekstiilijätettä uudeksi ja laadukkaaksi puuvillan kaltaiseksi tekstiilikuiduksi. Tästä hyötyy Lindexin lisäksi koko tekstiiliteollisuus. Voimme yhdessä luoda positiivista muutosta tekstiiliteollisuudessa samalla, kun Lindexillä edistämme omaa matkaamme kohti kiertotalouden mukaista liiketoimintaa ja vähennämme ympäristövaikutuksiamme.

Annette Tenstam, Lindexin Strategic Lead Circularity & Environmental Sustainability.

Infinited Fiberin Infinna™ on ainutlaatuinen, patentoitu uusiotekstiilikuitu, joka on valmistettu kierrätysmateriaaleista. Se on pehmeää ja luonnollisen näköistä materiaalia, joka muistuttaa puuvillaa. Innovatiivisen teknologian avulla pääosin puuvillasta koostuva tekstiilijäte muunnetaan uudeksi laadukkaaksi materiaaliksi. Ottamalla käyttöön Infinna™-kuidun Lindex laajentaa materiaalivalikoimaansa ja tarjoaa uuden vaihtoehdon puuvillalle ja muille selluloosapohjaisille kuiduille.

Lindexin yhteistyö Infinited Fiberin kanssa on pitkäaikainen sopimus, jonka tavoitteena on varmistaa tekstiilijätteestä valmistetun Infinna™-uusiokuidun saatavuus, kun kaupallisen mittakaavan tehdas aloittaa toimintansa vuoden 2026 aikana. Lindex aloittaa ensi vuonna 2024 suunnittelun ja uuden materiaalin kokeilun valmistautuakseen tuotannon tulevaan laajentamiseen.

Olemme hyvin onnellisia yhteistyöstä Lindexin kanssa. Pitkäaikaisen yhteistyömme avulla voimme tarjota Lindexille kiertotalouden mukaisen ja laadukkaan materiaalivaihtoehdon samalla tukien Lindexiä tavoitteessaan saada aikaan muutos tulevia sukupolvia varten. Odotamme innolla, että saamme nähdä Infinna™-materiaalista valmistettuja Lindex-tuotteita ja samalla osoittaa, miten jätetekstiili voi saada uuden elämän laadukkaana uusiomateriaalina. Yritysten ei tarvitse valita laadun, mukavuuden tai tyylin väliltä. 

Kirsi Roine, Infinited Fiber Companyn Key Account Director

Kestävien materiaalien osuuden lisääminen ja luonnonvarojen kulutuksen vähentäminen ovat merkittäviä tekijöitä Lindexin muutosmatkalla kohti kiertotalouden mukaista liiketoimintamallia ja kestävyyslupauksen toteutumista.

Lindex on yksi Euroopan johtavista muotiketjuista, jonka juuret ovat pohjoismaisessa muotimaailmassa. Yhtiöllä on noin 440 myymälää 18 eri markkinalla, mikä tekee siitä merkittävän toimijan alallaan. Lisäksi Lindex on laajentanut verkkomyyntiään, ja tuotteita on saatavilla sekä oman verkkokaupan että third party -alustojen kautta.

Yhtiö on erikoistunut tarjoamaan naisten ja lasten vaatteita, ja se onkin tullut tunnetuksi inspiroivasta ja hintansa arvoisesta muotivalikoimastaan. Lindex keskittyy palvelemaan erityisesti vastuullisia ja muotitietoisia naisia. Valikoima kattaa kaiken naisten alusvaatteista ja naistenvaatteista lastenvaatteisiin.

Kestävyys ja vastuullisuus

Lindex on sitoutunut kestävään kehitykseen ja yritysvastuuseen. Yhtiön kestävyyslupaus sisältää kolme pääteemaa: naisten voimaannuttaminen, maapallon kunnioittaminen ja ihmisoikeuksien turvaaminen. Näillä teemoilla Lindex pyrkii olemaan edelläkävijä vastuullisessa muodissa.

Yhtiö on osa Stockmann-konsernia, joka on myös sitoutunut kestävyyteen ja vastuullisuuteen. Yhdessä ne pyrkivät olemaan esimerkkinä muille toimijoille ja luomaan positiivista vaikutusta yhteiskunnassa.

Kasvu ja laajentuminen

Lindex ei ole tyytynyt pysymään paikallaan, vaan pyrkii aktiivisesti kasvamaan ja laajentumaan. Kasvu ei rajoitu pelkästään omissa kanavissa, vaan yhteistyössä erilaisten franchise-toimijoiden ja globaalien muotiverkkoalustojen kanssa yhtiö pyrkii saavuttamaan yhä laajemman yleisön.

Tämä strateginen laajentuminen on osa yhtiön pitkän tähtäimen suunnitelmia, jotka sisältävät myös kansainvälistymisen. Verkkokaupan kautta Lindex on pystynyt tarjoamaan tuotteitaan myös markkinoilla, joilla sillä ei ole fyysisiä myymälöitä.

Valikoima

Lindexin valikoima on monipuolinen ja kohdistuu erityisesti naisiin ja lapsiin. Valikoimaan kuuluu:

  • Naisten alusvaatteet
  • Naistenvaatteet
  • Lastenvaatteet

Jokainen kategoria on suunniteltu tyylikkäästi ja huomioiden erilaiset tarpeet ja maut.

Omistussuhteet ja konserni

Lindex on Stockmann-konsernin omistama tytäryhtiö. Stockmann on yksi Pohjoismaiden johtavista tavarataloketjuista ja se on laajentanut toimintaansa myös muotialalle Lindexin kautta.

Omistussuhteen ansiosta Lindex pystyy hyödyntämään Stockmann-konsernin laajaa osaamista ja resursseja, mikä tukee yhtiön kasvua ja kehitystä.

Lisätietoja

Lisää tietoa Lindexistä ja sen toiminnasta löytyy yhtiön verkkosivuilta www.lindex.com. Sivustolla on kattavasti tietoa niin tuotevalikoimasta, kestävyyslupauksista kuin yrityksen historiasta ja tulevaisuudennäkymistäkin.

Verkkosivut tarjoavat myös mahdollisuuden ostaa tuotteita suoraan ja saada tietoa lähimmistä myymälöistä sekä erilaisista kampanjoista ja tarjouksista.

Muita artikkeleita

Peliuutisia ja tekniikkaa

Rahat tiukilla?Tarjouksia