Suomalaisista 81 prosenttia ostaa huonekalunsa mieluummin myymälästä kuin verkkokaupasta

Kivijalkamyymälöiden suosio suomalaisten sisustajien keskuudessa pitää yhä pintansa. Selkeä enemmistö suomalaisista sisustajista suosii kivijalkamyymälöitä verkkokauppaa enemmän.

Sisällysluettelo

Kivijalkamyymälöiden suosio suomalaisten sisustajien keskuudessa pitää yhä pintansa. Selkeä enemmistö suomalaisista sisustajista suosii kivijalkamyymälöitä verkkokauppaa enemmän. Inspiraation hakemisessa ja valikoimaan tutustumisessa huonekaluliikkeiden verkkosivut sekä internetin hakukoneet kuitenkin ovat tärkeimmät kanavat. Asia käy ilmi Maskun Kalustetalon ja Taloustutkimuksen toteuttamasta Suomalaiset huonekaluostajina 2023 -tutkimuksesta.

Kyselyn perusteella myymälät ovat selvästi suosituin paikka ostaa sekä huonekaluja (81 %) että sisustustarvikkeita (74 %). Verkkokaupasta puolestaan ostetaan hieman enemmän sisustustarvikkeita (15 %) kuin huonekaluja (11 %). 

Vaikka kivijalkamyymälöitä suositaan selkeästi kaikissa ikäryhmissä, verkkokaupan suosio on suurempi nuoremmissa ikäluokissa. 18–24-vuotiaat (14 %) ja 25–34-vuotiaat (18 %) suosivat useammin huonekaluostoksilla verkkokauppaa, kun taas 45–54-vuotiaista (7 %) ja 55–64-vuotiaista (5 %) verkkokauppaa suosii alle kymmenen prosenttia. 

Henkilökohtaista palvelua arvostetaan, mikä on linjassa kivijalkamyymälöiden suosion kanssa. Tutkimuksen mukaan henkilökohtainen palvelu myymälässä on ylivoimaisesti parhaaksi koettu tapa olla yhteydessä huonekalujen toimittajaan (63 %). Yrityksen verkkosivut ovat toiseksi suosituin tapa (14 %), mutta ero on merkittävä.

Verkossa inspiroidutaan ja tutustutaan valikoimaan

Huonekaluvalmistajien ja -liikkeiden verkkosivut ovat ensisijainen kanava inspiraation etsimisessä (61 %) ja valikoimaan tutustumisessa (66 %). Google tai muut hakukoneet ovat toiseksi suosituin kanava inspiraation etsimiseen (57 %) ja valikoimaan tutustumiseen (53 %). Puolet suomalaisista etsivät inspiraatiota (50 %) ja tutustuvat valikoimaan (49 %) paikan päällä myymälöissä.

Sosiaalinen media on vasta viidenneksi yleisin inspiraation lähde huonekaluja hankittaessa, mutta somekanavien merkitys korostuu nuorempien kuluttajien parissa. 18–24-vuotiaista 40 prosenttia sanoo etsivänsä inspiraatiota sisustamiseen somesta, kun taas 55–64-vuotiaista somea kertoo käyttävänsä inspiraation lähteenä enää 7 prosenttia.

– Googlen merkitys on yllättävän iso inspiraatiovaiheessa. Uskon sen johtuvan uudehkosta kuvallisesta shopping-hausta, jonka merkitys näkyy suoraan liiketoiminnassammekin, toteaa Maskun Kalustetalon markkinointijohtaja Jani Engberg.

Huonekalualan tulevaisuus yhdistää uutta ja vanhaa

Engberg sanoo kyselyn tulosten osoittavan, että uudenlaisen ja kokonaisvaltaisemman asiakaskokemuksen kehittäminen on huonekalualalla keskeistä.

– Huonekaluliikkeet eivät ole häviämässä suomalaisesta maisemasta mihinkään. Samalla kuitenkin digikokemusta pitää kehittää systemaattisesti. Nyt puhutaankin huonekalualan uudenlaisesta asiakaskokemuksesta, jossa omat mediat sekä ansaitut kanavat yhdessä ohjaavat asiakkaita kivijalkamyymälöihin, Engberg sanoo.

Suomalaiset huonekaluostajina 2023 -tutkimus

  • Tiedonkeruu toteutettiin Taloustutkimuksen nettipaneelissa 16.8.–22.8.2023
  • Kohderyhmänä 18–64-vuotiaat suomalaiset 
  • Tutkimukseen vastasi yhteensä 1524 kohderyhmään kuuluvaa henkilöä

Tutkimus tullaan toteuttamaan jatkossa vuosittain


Muuta mielenkiintoista luettavaa:

Digitaalinen Lämpömittari: Monipuolinen työkalu lämpötilan seurantaan

Digitaalinen lämpömittari on nykyaikainen teknologia, joka on vallannut paikkansa lämpötilan seurannan maailmassa. Se on monipuolinen työkalu, joka tarjoaa tarkkuutta ja kätevyyttä eri sovellusalueilla. Tässä artikkelissa tarkastelemme digitaalisen lämpömittarin merkitystä, sen käyttötapoja ja hyötyjä.

Apple iPhone 15: Tulevaisuuden Älypuhelin uusilla innovoinneilla

Apple iPhone 15 on huippuluokan älypuhelin, joka tarjoaa tehokkaan A16 Bionic -sirun, entistä kehittyneemmän kamerajärjestelmän ja 5G-yhteyden. Laite sisältää OLED Pro -näytön korkealla päivitysnopeudella ja parannetun akunkeston. Uusi MagSafe 2.0 mahdollistaa nopeamman langattoman latauksen ja liitettävyyden lisävarusteisiin. Tyylikkäässä muotoilussa on kestävät materiaalit ja entistä ohuempi rakenne. Apple iPhone 15 tarjoaa tulevaisuuden teknologian nykypäivän käyttäjille.

Iskunkestävä Puhelin – Luotettava kumppani kaikissa seikkailuissa

Iskunkestävä puhelin on välttämätön kumppani aktiiviselle elämäntavalle. Se tarjoaa suojaa pudotuksilta, kolhuilta ja vedenroiskeilta, jotta voit huoletta seikkailla missä tahansa ympäristössä. Iskunkestävät puhelimet eivät tingi suorituskyvystä, vaan tarjoavat silti nopeat yhteydet, terävän näytön ja pitkän akunkeston. Älä enää pelkää vaurioita tai särkyviä näyttöjä – iskunkestävä puhelin on ratkaisu, joka mahdollistaa seikkailut pelotta!

PC-pelit: Viihdettä ja haastetta

PC pelit tarjoavat laajan valikoiman viihdettä ja haastetta pelaajille ympäri maailman. Ne kattavat monipuolisia genrejä, kuten toimintaa, seikkailua, strategiaa ja roolipelejä. PC- pelaaminen mahdollistaa myös moninpelikokemukset ystävien kanssa verkossa. Pelit tarjoavat paitsi hienoja tarinoita ja grafiikkaa myös mahdollisuuden kehittää ongelmanratkaisutaitoja ja tiimityötä. Ne ovatkin vakiintunut osa nykyaikaista viihdemaailmaa ja tarjoavat loputtomasti elämyksiä pelaajille.

Pelihahmot: Tarinoidensankarit

Pelihahmot ovat videopelien sielu, tuoden tarinat ja seikkailut eloon. Nämä hahmot voivat olla sankareita, antisankareita tai monimutkaisia hahmoja, jotka herättävät tunteita pelaajissa. Heidän persoonallisuutensa, ulkonäkönsä ja taitonsa luovat yhteyden pelaajiin, syventäen pelikokemusta. Pelihahmot voivat toimia inspiraationa ja opettaa arvokkaita elämänopetuksia. Niinpä he ovat olennainen osa videopelien vetovoimaa ja merkitystä pelaajille.

Muita artikkeleita

Peliuutisia ja tekniikkaa

Rahat tiukilla?Tarjouksia